Sylwia Jędrasik jest mieszkanką Malina Jako osoba młoda posiada już spory zapas umiejętności w różnych dziedzinach. Jest też osobą aktywną społecznie Udziela się w stowarzyszeniu działającym na rzecz rozwoju swej miejscowości Dla siebie, rodziny i sąsiadów potrafi przygotować wspaniałe pieczywo i inne smaczne dania. Nam proponuje przepis na gołąbki.
Minigołąbki
Składniki:
0,5 kg mielonego mięsa,
2 woreczki ryżu,
1 kg poszatkowanej białej kapusty,
2 jajka,
1 łyżka "Kucharka" lub "Vegety" do smaku.
Wykonanie:
Z podanych składników wyrobić kotlety średniej wielkości. Obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć w tłuszczu. Nim zaczniemy smażenie w piekarniku należy do rondla wlać 2 szklanki wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki śmietany. Do rondla włożyć kotlety. Potem smażyć w piekarniku przez 45 minut. Smacznego!
Aplikacja nowagazeta.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Komentarze opinie