Reklama

Gotuj z NOWą

06/09/2012 09:02
Sylwia Jędrasik jest mieszkanką Malina Jako osoba młoda posiada już spory zapas umiejętności w różnych dziedzinach. Jest też osobą aktywną społecznie Udziela się w stowarzyszeniu działającym na rzecz rozwoju swej miejscowości Dla siebie, rodziny i sąsiadów potrafi przygotować wspaniałe pieczywo i inne smaczne dania. Nam proponuje przepis na gołąbki.

 

Minigołąbki

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa,

2 woreczki ryżu,

1 kg poszatkowanej białej kapusty,

2 jajka,

1 łyżka "Kucharka" lub "Vegety" do smaku.

Wykonanie:

Z podanych składników wyrobić kotlety średniej wielkości. Obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć w tłuszczu. Nim zaczniemy smażenie w piekarniku należy do rondla wlać 2 szklanki wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki śmietany. Do rondla włożyć kotlety. Potem smażyć  w piekarniku przez 45 minut. Smacznego!

Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do