
botwina – chyba najbardziej popularne warzywo, jeżeli mówimy o przygotowywaniu chłodników. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę A i C oraz kwas foliowy,
pomidory – chronią przed wolnymi rodnikami, ponieważ zawierają wysoką dawkę antyutleniaczy,
szparagi – sezonowe warzywo o wyjątkowej, kremowej konsystencji. Zawiera witaminy A i C oraz kwas foliowy.
mięta – zaspokaja pragnienie, orzeźwia i poprawia pracę jelit,
mleko kokosowe – zawiera wiele witamin i minerałów poprawiający ogólną kondycję organizmu,
orzechy – poprawiają funkcjonowanie wątroby i obniżają napięcie nerwowe,
wanilia – cudownie pachnie, a w dodatku działa uspokajająco i przeciwbólowo,
płatki owsiane lub ryżowe – zawierają błonnik, który m.in. obniża ciśnienie tętnicze.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie