Tematem tegorocznego konkursu była "ryba w cieście". Do walki o miano najsmaczniejszej i najgustowniej podanej ryby stanęło dziewięć potraw.
W czasie obrad czas gościom umilał zespół Strupinianie. Wreszcie, po długiej naradzie, poprzedzonej jeszcze dłuższą degustacją, jury ogłosiło werdykt: palmę pierwszeństwa jednogłośnie przyznano Elizie Tobuch za rybę z ciasta nadziewaną pstrągiem. Kolejne miejsca zdobyli: Aneta Syrnyk - drugie, Agata Syrnik, Alina Detko i Agnieszka Syrnik - trzecie, Joanna Korzeniowska - Stachowiak i Waldemar Żuk - czwarte, Barbara Syrnik - piąte i Justyna Wygas - szóste.
Zwycięzcy otrzymali cenne nagrody,wśród których były: blendery, tostery, gofrownice, frytkownica. Zdobywczyni pierwszego miejsca otrzymała dodatkowo nagrodę ufundowaną przez radnego Mariana Radzika: była to książka jego autorstwa pod tytułem "Miejsca kultu w gminie Prusice".
V Sposób na Rybę poprzedzony był zorganizowanymi w lipcu warsztatami kulinarnymi dla dzieci i młodzieży.
W czasie sobotniego spotkania swoją finałową potrawę, przystawkę z ryby, zaprezentowała Marta Stachowiak, która również została nagrodzona.
Aplikacja nowagazeta.pl
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Impreza bombowa zapomnieliście dodać że był też Stachurski, wracamy za rok, pozdrawiam Redakcję