Reklama

Rybna biesiada "17 stawów"

29/08/2015 07:44
Tematem tegorocznego konkursu była "ryba w cieście". Do walki o miano najsmaczniejszej i najgustowniej podanej ryby stanęło dziewięć potraw.

W czasie obrad czas gościom umilał zespół Strupinianie. Wreszcie, po długiej naradzie, poprzedzonej jeszcze dłuższą degustacją, jury ogłosiło werdykt: palmę pierwszeństwa jednogłośnie przyznano Elizie Tobuch za rybę z ciasta nadziewaną pstrągiem. Kolejne miejsca zdobyli: Aneta Syrnyk - drugie, Agata Syrnik, Alina Detko i Agnieszka Syrnik - trzecie, Joanna Korzeniowska - Stachowiak i Waldemar Żuk - czwarte, Barbara Syrnik - piąte i Justyna Wygas - szóste.



Zwycięzcy otrzymali cenne nagrody,wśród których były: blendery, tostery, gofrownice, frytkownica. Zdobywczyni pierwszego miejsca otrzymała dodatkowo nagrodę ufundowaną przez radnego Mariana Radzika: była to książka jego autorstwa pod tytułem "Miejsca kultu w gminie Prusice".

V Sposób na Rybę poprzedzony był zorganizowanymi w lipcu warsztatami kulinarnymi dla dzieci i młodzieży.

W czasie sobotniego spotkania swoją finałową potrawę, przystawkę z ryby, zaprezentowała Marta Stachowiak, która również została nagrodzona.

 

Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    anioł - niezalogowany 2015-08-29 21:32:31

    Impreza bombowa zapomnieliście dodać że był też Stachurski, wracamy za rok, pozdrawiam Redakcję

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do