Reklama

Szpinak z Morzęcina jest najlepszym smakiem regionu

29/08/2014 07:03
W sobotę w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu trwał wojewódzki etap konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionu", odbywający się po raz XIV, natomiast po raz czwarty we wrocławskiej galerii. Przez kilka godzin goście odwiedzający ten pasaż handlowy mogli spróbować lokalnych dań i przysmaków. Z naszego powiatu pojawiło się trzech reprezentantów: oprócz pań ze stowarzyszenia Koniczynka z Morzęcina Małego, przyjechał Henryk Nowakowski, który sam robi jabłkowy cydr i mieszkanki Szczytkowic, które częstowały rogalikami z dżemem marchewkowym. Jak poinformowała nas Grażyna Mazur, prezes Koniczynki, przyrządzony przez nich pyszny krem szpinakowy i comber z królika ze szpinakiem w sosie własnym, zdobył I miejsce, tym samym kwalifikując się do dalszego etapu konkursu.

Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do