Reklama

Osolińskie ciasto na pierogi

28/01/2015 11:00
Pierogi przygotowali nauczyciele, rodzice uczniów oraz przyjaciele Szkoły Podstawowej w Osolinie. Danie z Osolina i tym razem miało wielkie powodzenie, a komentowane było ze względu na niezwykle delikatne ciasto. Jego tajemnicę zdradziła nam dyrektorka szkoły Maria Jaskólska: – To jest ciasto typowo osolińskie, bez jajka, z mąką ziemniaczaną, mlekiem i zaparzane: na kilogram mąki pszennej dajemy 6 łyżek mąki ziemniaczanej, szklankę mleka, 2 szklanki wrzącej wody, odrobinę oleju i dokładnie wyrabiamy ciasto - wyjaśniła pani Maria. O farszu powiedziała, że proporcje ziemniaków, twarogu i zeszklonej cebulki trzeba ustalić według własnego smaku.

Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do