
Marcin Skrzyniarz, mieszkaniec Obornik Śl., od dziecka interesuje się ziołami, ich zaletami prozdrowotnymi oraz zastosowaniem w kuchni. Ukończył kurs fitoterapii w Instytucie Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych w Warszawie. Tam też nabył wiedzę odnośnie zdrowego odżywiania i dietoterapii. Zapytaliśmy się jego, jakie produkty spożywać, jakich unikać i jak je przyrządzać, aby odżywiać się zdrowo.
NOWa: Czy jesz mięso?
[middle1]Bardzo rzadko, raczej okazjonalnie na wyjazdach lub jeśli już, to staram się, aby było jak najlepszej jakości.
Nie lubisz mięsa?
Doceniam jego wartość kulinarną, zwłaszcza w ramach poznania kuchni różnych kultur. Jednak uważam, że przy tak niskiej jego jakości, jaka jest dziś poskromić na nie nasze apetyty. W krajach rozwiniętych jest problem „przebiałczenia” w diecie. Mięso jest najtrudniejszym do strawienia pokarmem. Owoce dla przykładu są trawione do godziny. Mięso trawi się nawet do 10 godzin. Potrzeba na to dużo energii, co mocno angażuje i osłabia organizm. Wymaga......
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie