Reklama

Mięso, mleko, kawa - czy są zdrowe?

Marcin Skrzyniarz, mieszkaniec Obornik Śl., od dziecka interesuje się ziołami, ich zaletami prozdrowotnymi oraz zastosowaniem w kuchni. Ukończył kurs fitoterapii w Instytucie Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych w Warszawie. Tam też nabył wiedzę odnośnie zdrowego odżywiania i dietoterapii. Zapytaliśmy się jego, jakie produkty spożywać, jakich unikać i jak je przyrządzać, aby odżywiać się zdrowo.

NOWa: Czy jesz mięso?

[middle1]

Bardzo rzadko, raczej okazjonalnie na wyjazdach lub jeśli już, to staram się, aby było jak najlepszej jakości.

Nie lubisz mięsa?

Doceniam jego wartość kulinarną, zwłaszcza w ramach poznania kuchni różnych kultur. Jednak uważam, że przy tak niskiej jego jakości, jaka jest dziś poskromić na nie nasze apetyty. W krajach rozwiniętych jest problem „przebiałczenia” w diecie. Mięso jest najtrudniejszym do strawienia pokarmem. Owoce dla przykładu są trawione do godziny. Mięso trawi się nawet do 10 godzin. Potrzeba na to dużo energii, co mocno angażuje i osłabia organizm. Wymaga......

Całość artykułu w naszej bezpłatnej aplikacji

To jest tylko fragment tekstu - całość przeczytasz w naszej bezpłatnej aplikacji mobilnej.

Pozostało 94% tekstu do przeczytania.



Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do