Reklama

Herbata z Moringi – właściwości

04/07/2019 13:19

Mowa o wspaniałym drzewie rosnącym w Afryce, Ameryce Południowej oraz Azji, którego liście nadają się do zaparzania, a także tworzenia różnego rodzaju suplementów i kosmetyków naturalnych. Można spotkać się również z nazwą drzewa chrzanowego, ponieważ w smaku są one bardzo podobne. Dzisiaj dowiesz się wszystkiego o naparze z liście Moringa – właściwościach, sposobie przygotowania i wszystkich zaletach tej rośliny.



Moringa – na co pomaga?


Pierwszą rzeczą, o której koniecznie trzeba wspomnieć jest duża zawartość antyoksydantów, dzięki czemu liście Moringi zajmują jedno z czołowych miejsc wśród produktów przeciwdziałających rozwijaniu się nowotworów. W związku z zawartością kwasów tłuszczowych i innych składników chemicznych roślina skutecznie może eliminować komórki rakowe oraz zapobiegać ich rozmnażaniu w naszym ciele, dlatego zaleca jest nie tylko osobom chorym, ale również wszystkim, którym zależy na własnym zdrowiu.


Można także zwrócić uwagę na silne działanie regenerujące dla układu pokarmowego i wspomagające trawienie. Co więcej, Twoja wątroba również zostanie odpowiednio zadbana, gdyż zostaną z niej usunięte wszelkie toksyny. Generalnie do najważniejszych właściwości herbaty Moringi można zaliczyć:




stabilizację poziomu glukozy we krwi;
skuteczniejsze wchłanianie się witamin i minerałów;
wsparcie w budowie masy mięśniowej;
zwiększenie efektywności i sprawności procesów myślowych i koncentracji.

Moringa herbata na odchudzanie


Nie jest to udowodnione jednoznacznie, ale zauważono pewne efekty zmniejszenia się masy ciała podczas regularnego spożywania herbaty z naparu liści Moringi. Wpływają one na zwiększenie wykorzystania energii z pokarmów, które spożyłeś w ciągu dnia, a więc pojawia się mniejsze ryzyko odkładania zapasów tłuszczu. Można tutaj mówić o wsparciu procesu metabolizmu, lecz tylko dieta połączona z ćwiczeniami będzie w stanie pomóc w 100% w zrzuceniu nadwagi i budowaniu zgrabnej sylwetki.



Herbata Moringa – jak pić?


Napar ten posiada naturalny smak bez żadnych konkretnych aromatów czy smaków – nie jest ani cierpki ani kwaskowaty. Z wyglądu posiada jasny odcień połączenia żółci z zielenią, a jej przygotowanie powinno odbywać się według określonych zasad, by uzyskać odpowiedni smak i czerpać z niej wszystkie możliwe właściwości.


Do szklanki należy wsypać około 1-2 łyżeczek suszonych liści Moringi, które możesz w jak najmniej przetworzonej i naturalnej wersji zakupić w Jawo Kraków. Następnie można zalać je gorącą wodą o temperaturze 80°C na pojemność 150-200 ml. Wystarczy już 3-5 minut, by uzyskać gotowy napar do spożycia. Nie istnieją żadne przeciwwskazania, aby wypijać ją codziennie, a nawet kilka razy w ciągu dnia – zatem życzymy smacznego!



ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Aplikacja nowagazeta.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo NowaGazeta.pl




Reklama
Wróć do