
Tych potraw nie może zabraknąć na świątecznych stołach Pań z kół gospodyń wiejskich i Uniwersytetów Trzeciego Wieku Atena. Pascha, pasztety, mazurki, jajka na różne sposoby, sałatki i przekąski - to ich propozycja do wykorzystania przez naszych Czytelników. Przygotowanie jednych smakołyków wymaga czasu, inne są szybkie i proste. Wszystkie pyszne i na pewno urozmaicą świąteczne menu.
Potrawy, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole: pascha najdelikatniejsza, pasztet z orzechami, jajka w skorupkach z grzybami, mazurki Joli, pasztet cioci Hani, babka piaskowa cioci Doroty, faszerowane jajka na dwa sposoby, sałatki wiosenne, melon w szynce parmeńskiej, roladki z łososia.
[middle1]Cały artykuł ukaże się w jutrzejszym wydaniu NOWej Gazety Trzebnickiej, ale już dzisiaj możesz go przeczytać. Wystarczy wykupić płatny dostęp do treści PREMIUM. Zapraszamy...
NOWOŚĆ: Po wykupieniu możesz też przeglądnąć całą gazetę w formacie PDF.
...
Spokojnie, ten tekst możesz przeczytać w całości. Dołącz do nas już teraz! Będziesz mógł czytać wszystkie teksty, bez ograniczeń. Sprawdź, co zyskasz.
Pozostało 93% tekstu do przeczytania.
Wykup dostępTwoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie