Rybna biesiada „17 stawów”

447

Tematem tegorocznego konkursu była „ryba w cieście”. Do walki o miano najsmaczniejszej i najgustowniej podanej ryby stanęło dziewięć potraw.

W czasie obrad czas gościom umilał zespół Strupinianie. Wreszcie, po długiej naradzie, poprzedzonej jeszcze dłuższą degustacją, jury ogłosiło werdykt: palmę pierwszeństwa jednogłośnie przyznano Elizie Tobuch za rybę z ciasta nadziewaną pstrągiem. Kolejne miejsca zdobyli: Aneta Syrnyk – drugie, Agata Syrnik, Alina Detko i Agnieszka Syrnik – trzecie, Joanna Korzeniowska – Stachowiak i Waldemar Żuk – czwarte, Barbara Syrnik – piąte i Justyna Wygas – szóste.

Rybna biesiada \"17 stawów\"

Zwycięzcy otrzymali cenne nagrody,wśród których były: blendery, tostery, gofrownice, frytkownica. Zdobywczyni pierwszego miejsca otrzymała dodatkowo nagrodę ufundowaną przez radnego Mariana Radzika: była to książka jego autorstwa pod tytułem „Miejsca kultu w gminie Prusice”.

V Sposób na Rybę poprzedzony był zorganizowanymi w lipcu warsztatami kulinarnymi dla dzieci i młodzieży.

W czasie sobotniego spotkania swoją finałową potrawę, przystawkę z ryby, zaprezentowała Marta Stachowiak, która również została nagrodzona.

 

1 KOMENTARZ

ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here