W sobotę w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu trwał wojewódzki etap konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionu”, odbywający się po raz XIV, natomiast po raz czwarty we wrocławskiej galerii. Przez kilka godzin goście odwiedzający ten pasaż handlowy mogli spróbować lokalnych dań i przysmaków. Z naszego powiatu pojawiło się trzech reprezentantów: oprócz pań ze stowarzyszenia Koniczynka z Morzęcina Małego, przyjechał Henryk Nowakowski, który sam robi jabłkowy cydr i mieszkanki Szczytkowic, które częstowały rogalikami z dżemem marchewkowym. Jak poinformowała nas Grażyna Mazur, prezes Koniczynki, przyrządzony przez nich pyszny krem szpinakowy i comber z królika ze szpinakiem w sosie własnym, zdobył I miejsce, tym samym kwalifikując się do dalszego etapu konkursu.

BRAK KOMENTARZY

ODPOWIEDŹ