Gotuj z NOWą

98

Sylwia Jędrasik jest mieszkanką Malina Jako osoba młoda posiada już spory zapas umiejętności w różnych dziedzinach. Jest też osobą aktywną społecznie Udziela się w stowarzyszeniu działającym na rzecz rozwoju swej miejscowości Dla siebie, rodziny i sąsiadów potrafi przygotować wspaniałe pieczywo i inne smaczne dania. Nam proponuje przepis na gołąbki.

 

Minigołąbki

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa,

2 woreczki ryżu,

1 kg poszatkowanej białej kapusty,

2 jajka,

1 łyżka „Kucharka” lub „Vegety” do smaku.

Wykonanie:

Z podanych składników wyrobić kotlety średniej wielkości. Obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć w tłuszczu. Nim zaczniemy smażenie w piekarniku należy do rondla wlać 2 szklanki wody, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 łyżki śmietany. Do rondla włożyć kotlety. Potem smażyć  w piekarniku przez 45 minut. Smacznego!

ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here